Over mij

Tanja2014

Naam: Tanja Ubert
Geboortedatum: 6 augustus 1969
Opleiding: HTS
Richting: Informatica en Informatiekunde
Favoriete boek: Nevelen van Avalon
Favoriete film: Wolverine
Favoriete voedsel: Groente
Favoriete quote: 2 teach = 2 touch lives 4 ever

Ervaring, passie en doelen

Meest actuele ervaring via LinkedIn

 

View Tanja Ubert's profile on LinkedIn

 

Mijn ervaring met Business Intelligence heb ik opgedaan als specialist zowel in training, advies en consultancy, waarbij de consultancy zich met name richt op ontwerpen van zowel transactie- als Business Intelligence systemen.

Om bij te blijven op het vakgebied ben ik lid van verschillende vakorganisaties. En neem ik met regelmaat deel aan conferenties en vakbijeenkomsten en volg en geef ik trainingen. Namens het NGI organiseer ik regelmatig vakbijeenkomsten op de locatie van de Hogeschool Rotterdam.

Op onderwijs gebied ben ik momenteel bezig als docent en onderwijsontwikkelaar (materiaal en visie) bij de Hogeschool Rotterdam, Communcatie, Media en Informatica, Afdeling Informatica voor vakken over ontwerp, methoden, databases en Business Intelligenceen stage- en afstudeerbegeleider. Voor het reguliere HBO (voltijd en deeltijd).

Lid van de examencommissie.

2011-2013 Docent bij de Haagse Hogeschool, AFM. Voor Informatica vakken.

2004-2010 Bij Inholland gewerkt o.a.
als fellow van het lectoraat Digital World (2008-2009) heb ik een exploratief onderzoek naar succesvolle toepassing van Wiki’s, discussionboards en dergelijke in het onderwijs gedaan. De derde jaars MER studenten van verschillende locaties gebruiken deze hulpmiddelen voor, tijdens en in hun les.
Als docent gaf ik de Informatica (ontwerp en Business Intelligence) en Management en Organisatie vakken, ook was ik actief als studieloopbaanbegeleider en stage- en afstudeerbegeleider en coördinator. Ik was berokken bij het ontwikkelen van nieuw onderwijs (materiaal en visie). Zowel voor het reguliere HBO (voltijd en deeltijd) als, waar nodig, voor de zogenaamde ‘English stream’. Ook heb ik gewerkt aan de ontwikkeling van een serious game voor het vakgebied Nederlands Recht, samen met collega Marc Ketelaars en Hans den Hartog van de Hogeschool Inholland Den Haag voor het lectoraat.

En ben ik namens Inholland Den Haag lid van het HBO-I geweest. Daar maakte ik ook deel uit van de werkgroep kennismanagement.

In 2005/2006 was  ik meewerkend projectleider voor het project CaseBase van de Digitale Universiteit. Dit project heeft tot doel het ontwikkelen van casusmateriaal voor het HBO-I in Nederland gestoeld op de competentiegericht onderwijs gedachte onder de vlag van het SPIoN programma.

Vanaf 1997 tot 2004 ben ik in verschillende projecten opgetreden als informatie analist/ ontwerper. De laatste 3 en half jaar voornamelijk op het gebied van data warehousing. Daarbinnen is onder andere de rol van data warehouse architect vervuld.

Als adviseur op het gebied van Business Intelligence heb ik presentaties gegeven ter ondersteuning van de besluitvorming over de te volgen strategie. Ook heb ik advies gegeven in verband met het vaststellen van het informatie voorzieningsbeleid voor verschillende bedrijven.

Ik heb analyses en justificaties uitgevoerd in verschillende landen waaronder Duitsland, Frankrijk en Turkije. Ben ik actief als trainer/ coach van beginnende en al enkele jaren gevorderde analisten en ontwikkelaars op het gebied van Business Intelligence. Daarnaast ben ik docent in verschillende data modelleringdisciplines. Deze trainingen heb ik zowel in Nederland als in Europa gegeven in het Nederlands en Engels.

Vanuit CMG was ik deelnemer aan de beroepenveldcommissie van de Ichthus Hogeschool in Rotterdam en later Den Haag.
Ook was ik daar gastdocent voor de Bedrijfskundige Informatica opleiding. Voor 1997 ben ik vooral aan de business kant van de IT bezig geweest, o.a.  bij het Ministerie van Financiën.

Naast het werk heb ik plezier in samen zijn met mijn familie en vrienden en houd ik van skaten, tennissen, schilderen (zowel figuratief als abstract), tekenen en lezen.