Bananen muffins

bananen muffins

 

 

 

 

 

Ingredienten

  • 350 gram Amandelmeel
  • 80 gram verse dadels
  • 60 gram walnoten
  • 4 eieren
  • Scheutje melk.
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Ontpit de dadels
  3. Maal de dadels en de rijpe bananen tot een glad mengsel in de keukenmachine.
  4. Klop de eieren goed luchtig in een grote kom en roer hier het amandelmeel en het mengsel uit de keukenmachine doorheen.
  5. Hak de walnoten grof in de vijzel en roer ze samen met het zout en bakpoeder door het beslag. Als het beslag nog wat te dun is, wat amandelmeel toevoegen tot het net niet meer vloeibaar is.
  6. Zet de muffin vormpjes klaar.
  7. Vul de vormpjes tot ¾ met het mengsel.
  8. Plaats midden in de voorverwarmde oven en bak 25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  9. Laat het 10 minuten afkoelen.

De muffins zijn ook goed in te vriezen als ze afgekoeld zijn.