Hoger onderwijs

Nieuwe bachelor DS&AI

Wow, het is me echt gebeurd, ik mag gewoon meewerken aan het maken van een gloednieuwe bachelor met de prachtige naam Applied Data Science & Artificial Intelligence. En als alles mee zit gaan we hier in september 2022 mee beginnen. Dit is echt een ‘once in a lifetime’ kans natuurlijk en ik heb er zin in.

Met een klein team zijn we in gesprek met het werkveld en experts om een zo goed mogelijke opleiding te maken voor een vak dat nog volop in beweging is. Over een paar dingen zijn we het eens: de studenten moeten om kunnen gaan met het feit dat het enige constante is dat alles veranderd (vrij vertaald van ’the only constant in life is change’ Heraclitus) en dat ze goed moeten kunnen communiceren met mensen zonder en met technische kennis. Ook moet het allemaal wel ‘responsible’ gebeuren. Dus ethische kaders/ gevoel, sociaal-cultureel bewust zijn. En natuurlijk ook technisch goed beslagen ten ijs komen. Pff best een waslijst en dat in 3,5 jaar (in het HBO is een vrije minor van een half jaar voorgeschreven).

Maar we gaan de uitdaging aan en hopen de eerste studenten in september 2022 te verwelkomen in Rotterdam … de eerste versie van de website staat er al…